Matrassen voor zware mensen, wat is nou geschikt? 
We lezen hier de meest uiteenlopende verhalen over. De meesten daarvan berusten echter op onwaarheden en brengen je van de wal in de sloot. Wij weten dat een solide koudschuimmatras uit een geheel dus zonder zones het meest geschikt is.  Daarbij zegt de kernhoogte van een matras meer dan de totale dikte. We zien namelijk ook dat men vaak een extra dikke hoes om de kern plaatst om zodoende een dikker matras te creëren. Echter is een matrashoes erg gevoelig voor contourvorming. Het is dus beter om dit zo dun mogelijk te houden zodat je directer op het schuim komt te liggen.

Een matras van totaal 20cm met een kerndikte van 18cm hoogwaardig koudschuim is bij ons al geschikt voor gebruik tot 150/175kg per persoon. Ons Obesitas matras heeft zelfs een kerndikte van 20cm en kan daardoor 250kg verdragen.

Pocketvering met een honingraad motief, niet doen! 
Tot onze verbazing lezen we hier en daar dat men pocketvering matrassen voor zware mensen aanbiedt. Uit ervaring weten we dat dit matrastype daar ongeschikt voor is. Zo zullen de zijbalkjes door het in en uit-stappen op den duur scheuren en klinken de metalen veren vrij snel in. Dit matras zal je dus binnen afzienbare tijd weer moeten vervangen.

Hoe wij weten wat wel en niet geschikt is?
Wij verkopen al jaren matrassen voor zware mensen en hebben zodoende zelf ook al het een en ander meegemaakt. Bovendien vragen we iedereen die komt voor een nieuw matras waar ze tot dusver op gelegen hebben en hoe dit bevallen is. Dit samen met onze eigen ervaringen maakt dat we precies weten wat het meest geschikt is.

 

Binnenveringssysteem

De maximale belasting van dit type zit rond de 80kg per persoon. Dit type matras verkopen we echter niet omdat we er geenzins achter staan.Aanzicht kern binnenveringsmatras

 

 

Pocketvering systeem

De maximale belasting van dit matrastype is 120/130kg echter adviseren wij boven de 100kg al een goed koudschuim matras te overwegen.

Binnenzijde pocket vering matras

 

 

Koudschuim matrassen

Onze gepatenteerde koudschuim matrassen zijn op een speciale manier opgeschuimd en daarnaast ook nog eens van een dusdanig kwaliteitsniveau dat deze personen tot 250kg kunnen dragen.  Wij verkopen dan ook niet dezelfde koudschuim matrassen dan onze concullega’s.

Die van ons zijn namelijk speciaal berekend op een hogere belasting en daarnaast worden deze uitsluitend voor ons geproduceerd.  Onze Boonstra® Heavy-line matrassen (175kg) produceren we overigens uitsluitend helemaal zelf. 

HR60 koudschuimblok

Traagschuim matrassen

Als matrassen voor zware mensen ongeschikt. Het is erg zacht en voelt snel te warm aan. Tussen de 80/100kg ligt de grens om iets anders te overwegen. Tenzij je ervan houdt super zacht en erg warm te liggen.12 cm dik topdekmatras

 

Matrassen voor zware personen
Matrassen voor zware personen

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat voor matras past nou dan het best bij jou?  
We hebben een aantal matrassen die zeer geschikt zijn bij gebruik door zware mensen Dit betreft onze Goldline-serie, Heavy-line-serie, het Obesitas matras en het MediQ Air Core matras

Boonstra® Goldline Koudschuim 
Dit matras gaat tot 150 kilo per persoon en is verkrijgbaar vanaf € 500,-  in de eenpersoons uitvoering. Op dit matras is een fabrieksgarantie termijn van 24 maanden van toepassing.

Boonstra® Heavy-line matras
Dit is een heel bijzonder matras waarvan niet alleen de matrashoes maar ook de kern anti-schimmel en anti-huisstofmijt behandeld is. Het schuim tevens IMO gecertificeerd en dus ook geschikt voor gebruik in de scheepsvaart.

Een iets vochtigere omgeving is dan ook geen probleem voor dit matras. Vrijwel in alle matrassen komt schimmelvorming voor. Met dit Heavy-line matras is de kans daarop geminimaliseerd. Iets wat voor ieders gezondheid een aanrader is.  De maximale belasting is 175-250kg per persoon. Op de kern van dit matras is maar liefst 24 maanden fabrieksgarantie van toepassing. Dit matras is verkrijgbaar vanaf € 600,-

De levertijd is vrijwel altijd binnen 5 werkdagen, de productie hiervan hebben we namelijk in eigen beheer.

Boonstra® Obesitas matras 
Dit matras gaat qua maximale belasting in de zeer stevige uitvoering tot 250kg per persoon. In dit matras zit een speciaal gepatenteerd koudschuim die het mogelijk maakt dit gewicht te kunnen dragen. Het Obesitas matras wordt geleverd met 24 maanden fabrieksgarantie en is te verkrijgen vanaf € 500,-

MediQ Air Core Fiber Foam 
Qua lichaamsgewicht gaat dit 30cm dikke matras tot 175kg  in de stevige uitvoering en tot 130kg in de soepele variant. Op dit matras zit maar liefst 10 jaar fabrieksgarantie waarvan 5 jaar volledig en 5 jaar afbouwend. Dit matras is verkrijgbaar vanaf € 1245,-

Als je geen overgewicht hebt maar gewoon zo hard/stevig mogelijk wilt slapen dan is de zeer stevige uitvoering van onze Heavy-line serie voor jou de beste keus. Alle bovengenoemde matrassen zijn geschikt voor gebruik op een

Voor persoonlijk contact/advies:  

 

Om je zo goed mogelijk te helpen hier nog enkele veel gestelde vragen: 

Wat voor bodem kan er het beste bij?
Onze Boonstra boxspring onderstel set Rubi is in combinatie met het Boonstra® Obesitas matras 150/250KG bestand tegen een zware belasting en is bovendien ook leverbaar met voetbord (om schuiven van het matras zoveel mogelijk te beperken). Overigens, hoe breder het matras des te minder het zal schuiven. Dus als je een tweepersoons set nodig hebt dan adviseren we om het matras uit een geheel te bestellen. Je hoeft er niet over in te zitten of deze dan wel door het trapgat past want dit matras is met enige inspanning dubbel te krijgen. 

Hoe het kan dat onze boxspring bodems dit gewicht aankunnen? 
In onze bodems zit een degelijk vurenhoutenframe met daarop een dikke meubelplaat waarop de extra dikke metalen vering samen met een degelijke drukverdeler zorgt voor de juiste verdeling van het gewicht. Dit samen met het juiste matras zorgt voor een optimaal samenspel. 

Kan er ook een elektrisch verstelbaar onderstel bij: 
Tot 200 kilo is dit zeker mogelijk, een matras uit een geheel zou dan alsnog kunnen. Bij een tweepersoons set is het namelijk mogelijk dat we de motoren synchroon schakelen zodat beide onderstellen gelijktijdig bewegen. We adviseren in dit geval te gaan voor de stevig geconstrueerde Boonstra® verstelbare obesitas boxspring  

Met of zonder topdekmatras?
Ter bescherming van vocht intrekking en dergelijke is het een overweging waard echter met gebruik van een goede molton is het ook prima zonder te gebruiken.  Geen enkele topper is bestand tegen een gewicht hoger dan 120 kilo. Als u er een topper wilt dan adviseren we te gaan voor het Boonstra® topdekmatras koudschuim Silverline. Deze is 5cm dik maar zal wel eerder vervangen moeten worden. Hou er rekening mee dat dit tussen de 12 a 24 maanden zal zijn.

Eventueel kunt u ook kiezen voor ons 9/10cm hoge Heavy-line topdekmatras, die biedt iets meer comfort in de toplaag (iets soepeler met behoud van de stevigheid van de matrassen eronder) Ook die zal wat eerder vervangen moeten worden dan onze 20cm hoge matrassen maar gaat zekerlanger mee dan de 5cm dikke Silverline topper. 

Waar kan ik een set samenstellen?
Dat kun je zelf heel makkelijk doen door gebruik te maken van de bovenstaande links of onderstaande gerelateerde producten. Dan kom je namelijk gelijk bij het juiste product die je dan vervolgens naar wens kunt samenstellen en/of bestellen. 

Kan ik het Boonstra® Obesitas matras 150/250KG ook in dezelfde kleur dan de bodem bestellen?
Dat kan, kijk dan eens bij de Boonstra® Obesitas boxspring sets

Kan ik in 3 termijnen betalen? 
Dat kan zeker, je kunt je nieuwe matras en eventueel overige producten in het winkelmandje doen. Het werkt als volgt, stel je besteld dit matras in 90×200 dan komt het totaal op € 450,- Als je bij het afrekenen IN3 selecteert dan betaal je nu gelijk via Ideal € 150,- over 30 dagen nog eens € 150,- en de laatste € 150,- na 60 dagen. je krijgt geen BKR registratie en er wordt ook geen rente berekend. 

Betaal in 36 maanden 
We snappen dat een goed bed een serieuze uitgave is. Daarom kun je er bij het afrekening voor kiezen om dit in meerdere termijnen te doen. Je bepaald dan zelf of dit in 12, 18, 24 of 36 maanden zal zijn. Tussentijds aflossen is kosteloos mogelijk. Mocht je hier gebruik van willen maken dan selecteer je SprayPay als betaalmethode. Vervolgens bepaal je in hoeveel termijnen je wilt betalen en zie je direct het maandbedrag. Het voordeel van deze betaalmethode is dat je direct over je nieuwe bed kunt beschikken en niet eerst hoeft te sparen. 

Nemen jullie het oude matras ook mee? 
Dit hebben we niet standaard in onze prijzen mee-berekend. Mocht u dil willen dan kan dat echter wel. We gaan er dan vanuit dat de hoeveelheid die mee retour gaat gelijkstaat aan hetgeen u hier besteld. Tegen de tijd dat uw nieuwe matras(sen) bezorgt worden overleggen we met u hoe dit in zijn werk gaat, Voor u als particulier is het vaak gratis om een gebruikt matras in te leveren, Voor ons als bedrijf is het echter erg prijzig. Om deze reden hebben we dit niet standaard in onze verkoopprijzen verwerkt maar laten we de keus aan u.