‘Een beddenzaak in Sondel, dat was niet het eerste wat in me opkwam toen ik voor mezelf begon. Maar hoe is het dan toch zover gekomen?’

Juli 2016 Het idee 

Na mijn afstuderen bleek het lastig om aan het werk te komen. Zelfs na een jaar solliciteren had ik nog geen baan. Nog langer werkloos thuiszitten was voor mij geen optie. Daarom besloot ik voor mezelf te beginnen. Wat voor bedrijf het moest worden was me niet gelijk duidelijk. Daarom besloot ik met Sneuphal.nl te beginnen.

De showroom vandaag de dag

De opslag van goederen was middels een loods op het ouderlijk erf snel geregeld. Zo kwam het dus dat in September 2016 de verkoop kon beginnen. Er werd gehandeld in de tweedehands spullen,  restpartijen en  goederen afkomstig uit faillissementsveilingen. Eind 2016 werd de inhoud van een aantal hotelkamers op zo’n veiling aangeboden. Een aantal daarvan werd aan ons toegewezen. In totaal haalden we er zo’n 50 boxsprings en matrassen uit.

Het bleek een goede investering want binnen korte tijd was deze partij verkocht. Helaas doen dit soort kansen zich niet vaak voor. Hierdoor moest ik een andere manier bedenken om de voorraad op peil te houden. Zo kwam het dat ik vanaf toen wekelijks Nederland doorkruiste om bij mensen thuis gebruikte bedden en matrassen op te halen.

Maart 2017 we gaan nieuwe bedden verkopen
Op een gegeven moment bestond een groot deel van de handel uit de verkoop van gebruikte bedden. Het aanbod was zo divers dat er ook echt wat te kiezen was. Onze klanten gaven daarbij steeds vaker te kennen dat ze een gebruikte set graag wilden combineren met nieuwe matrassen. Het uitbreiden van het aanbod met nieuwe matrassen was dan ook een logische stap.

Op deze foto zie je de eerste showroom op zolder
Maart 2017 Onze eerste showroom op zolder

“Bij het samenstellen van het assortiment was kwaliteit voor mij belangrijker dan absoluut de laagste prijs”

Na me te hebben ingelezen in de materie ben ik opzoek gegaan naar leveranciers die voordelig goede spullen konden leveren. Bij het uitzoeken daarvan was de kwaliteit voor mij belangrijker dan absoluut de laagste prijs. Hierdoor is het assortiment zo opgebouwd dat we altijd de beste prijs- kwaliteitsverhouding bieden. .

Juni 2018 verandering naar beddenspecialist
In het jaar dat volgde groeide het aanbod nieuw met zoveel verschillende producten dat daar geen tweedehands goederen meer bijpasten. Er is toen besloten om het bedrijf te veranderen naar Beddenspeciaalzaak, de naam Sneuphal.nl moest daarbij verdwijnen, er kwam een nieuwe huisstijl, een complete webshop en er werd een nieuwe showroom gebouwd.  

 

Maart 2019 verbouwing showroom

In het begin hadden we een kleine showroom op zolder achter in de loods. Deze was al snel te klein waardoor er aan de voorzijde een nieuwe kwam. In het voorjaar van 2019 was het aanbod echter zo  gegroeid dat ook deze niet meer voldeed.   Er moest een grotere komen en daarom hebben we toen de gehele loods omgebouwd tot showroom.

Hier zie je onze tweede showroom
Maart 2018 Hier zie je onze tweede showroom

Oktober 2019 kom gerust eens langs
We hebben de afgelopen jaren veel mensen naar tevredenheid mogen helpen en streven ernaar om dat zo te houden. Bij een bezoek aan de winkel mag je een deskundig en eerlijk advies verwachten!

Het bezorgen en monteren doe ik meestal gratis  en de sets worden op de slaapkamer bij je thuis gemonteerd afgeleverd.

“”Een eenmanszaak gevestigd in Sondel maakt dat we weinig kosten hebben en onze bedden voordelig aan kunnen bieden, bij een bezoek aan de winkel geef ik je een eerlijk en deskundig advies!’’

Sieds Boonstra
6 oktober 2019

De huidige situatie
Showroom oktober 2019