In onderstaande tabel kun je in een oogopslag zien wat onze matrassen aankunnen, verdere uitleg daarover staat onder deze tabel.

Matras Vanaf prijs Maximaal lichaamsgewicht
(Per persoon)
Matrasdikte Lig comfort Keurmerk SG/HR Levertijden Fabrieksgarantie termijn
                 
Boonstra Obesitas matras Budget-line130-200kg 375,- 130-200kg 16cm zeer stevig LGA SG40 c.a. 4 weken 12 maanden
Boonstra® koudschuim matras Silverline 500,- 130-150kg 16cm stevig LGA HR60+ c.a. 4 weken 24 maanden
Boonstra® Koudschuim matras 100/250kg (Goldline) 500,- 100/200kg 20cm soepel, medium of stevig LGA HR60+ c.a. 4 weken 24 maanden
Boonstra® Obesitas matras Koudschuim 500,- 250kg 20cm zeer stevig LGA HR60+ c.a. 4 weken 12 maanden
Boonstra® Heavy-line matras 150/175kg 600,- 175kg 20cm soepel, medium stevig of zeer stevig IMO HR50 nautic c.a. 5 werkdagen 24 maanden
MediQ Air Core Fiber Foam matras 1245,- 125 of 175kg 30cm medium of stevig LGA HR65+ c.a. 4 weken 120 maanden!
Boonstra® Abe matras (uit lagen opgebouwd) 400,- 120kg 26cm soepel of stevig, dit stel je zelf in LGA HR40/SG30/SG60+ c.a. 4 weken 24 maanden
Boonstra® Pocketveer matras Private label 150,- 100kg 20cm medium/stevig geen SG30 c.a. 5 werkdagen 12 maanden
                 
Boonstra® Pocketveer matras Silverline XL 250,- 120kg 20cm soepel of stevig LGA SG40+ c.a. 4 weken 24 maanden
Boonstra® Pocketveer matras Goldline koudschuim XXL 450,- 120kg 24cm medium/stevig LGA HR40+ c.a. 4 weken 24 maanden
                 
Topdekmatrassen (hierbij hangt de prijs af van voornamelijk de hoogte/dikte, bekijk ze hier 99,- 120kg 5cm/10cm/12cm medium/soepel n.v.t. HR40/SG55/SG30 c.a. 5 werkdagen 12/24 of/en 36 maanden

Ons advies
Wij adviseren klanten die het beste matras willen om een van onze koudschuim matrassen uit te kiezen. De levensduur ervan is niet alleen erg lang. Deze matrassen passen zich namelijk ook optimaal aan iedere gebruiker aan. Hoe meer druk deze matrassen krijgen hoe meer tegendruk ze op dat punt geven.

Daarbij is het aan de grove open structuur van het koudschuim te danken dat deze matrassen zo goed ventileren dat ze relatief koel blijven aanvoelen. De kans om zwetend wakker te worden is daardoor minimaal.

Onze koudschuim matrassen zijn allemaal gemaakt aan de hand van A-keus schuim, waarvan een deel zelfs brandvertragend is (Deze herken je aan het LGA certificaat)

Ga je toch liever voor een pocketveermatras of een combinatie? Die hebben we natuurlijk ook!

Lichaamsgewicht
Koop altijd een matras dat past bij je gewicht. Iemand die 100 kilo weegt kan wel op een matras slapen die tot 80kg kan dragen maar zowel de levensduur van het matras als mede de nachtrust lijden hieronder.

Lees ook: Matrassen voor zware mensen hoe zit dat nou precies?
Onze ervaringen en aanbevelingen lees je door hier te klikken


Welke bedbodem gebruik je?
Al onze matrassen zijn geschikt voor gebruik op een boxspring of andere vaste bedbodem. Wil je een matras gebruiken op een verstelbare bodem dan kan daar geen binnenveringsmatras op. Deze kan daardoor namelijk stuk gaan. Bij gebruik op een verstelbare bodem kun je kiezen tussen pocketvering en koudschuim- matrassen.

Waarvoor ga je het matras gebruiken?
Het maakt nogal verschil of je er zelf ieder dag op moet slapen of dat je het matras gebruikt voor een logeerkamer, camper, caravan, studentenkamer, B&B etc. We begrijpen natuurlijk dat je voor een logeerkamer wellicht andere kwaliteitseisen hebt dan voor eigen gebruik. Het assortiment is zo opgebouwd dat alle matrassen prima geschikt zijn om op te slapen. Maar je mag qua levensduur van de duurdere matrassen uiteraard meer verwachten dan van de goedkopere versies.

Hoelang wil je dat het matras meegaat?
Dit heb je geheel in eigen hand, niet alleen de manier van onderhouden is hierbij van belang maar ook de afweging qua aanschaf. Iedereen wil een zo goedkoop mogelijk matras die ook nog eens heel lang meegaat maar dat is natuurlijk niet reëel. Voor gebruik in een logeerkamer zal het wellicht niet veel uitmaken maar als je er zelf iedere nacht op gaat slapen dan is het goed om de juiste afweging te maken.

Hierbij geldt bij onze matrassen, hoe duurder qua aanschaf des te meer onderdelen er inzitten en hoe meer je er van mag verwachten. Vanaf de pocketvering Silverline kun je bij correct gebruik een levensduur van zeker 8 jaar verwachten en van de koudschuim matrassen zelfs nog veel meer.

Is het type bedbodem ook van belang?
Ja dit is van groot belang! Een verende en ventilerende bodem werkt samen met het matras en draagt bij aan een lange levensduur. Wij verkopen drie verschillende bodems:

Nep boxspring
Dit is een onderstel die eruit ziet als een boxspring maar feitelijk niets meer is dan een houten bak zonder vering met stof eromheen. Het is goed om te weten dat deze bodems ook niet ventileren. Opzicht kan dit prima functioneren maar doordat het matras zelf alle werk moet doen gaat deze minder lang mee. Uitzondering hierop zijn onze koudschuim matrassen die kunnen ook op dit type bodem heel lang mee.

Echte Boxspring
Een echte boxspring is een bedbodem en een matras ineen. Dat betekend dat ook de zijkanten van deze bodem aan de bovenzijde meeveren. Er zijn veel van onze collega winkeliers die bodems als boxspring verkopen waarbij er alleen in het midden een verenpakket zit. Wist je trouwens dat onze boxspring bodems minimaal 15 jaar meekunnen? Dit type bedbodem ventileert optimaal en draagt bij aan een langere levensduur van je matras. Een groot voordeel van een boxspring is dat het de matrassen overal evenveel tegendruk geeft en dat deze in staat zijn om waar nodig maar liefst 15cm mee te geven.

Lattenbodem
De gemiddelde levensduur hiervan is gemiddeld 7 jaar daarna is de “rek” er in de meeste gevallen uit. Een lattenbodem ventileert goed en vormt een prima basis voor je matras. In tegenstelling tot een boxspring ondersteund een lattenbodem alleen op de plekken waar de latten zitten.

Welk topdekmatras moet ik kiezen en wat is eigenlijk het nut ervan?
Enkele redenen om een topdekmatras te kopen zijn: om van de vervelende “naad” tussen de matrassen af te zijn, vanuit hygiënisch oogpunt, om de matrassen eronder te ontlasten.

We verkopen koudschuim en traagschuim topdekmatrassen. Hou je van warm en zacht dan is traagschuim hetgeen wat het best bij je past. Hou je daarentegen van wat steviger en koel dan is koudschuim de beste keus.

Het maken van de uiteindelijke keuze
In het overzicht bovenaan deze pagina zie je al onze matrassen en kun je in een oogopslag zien wat de mogelijkheden per matras zijn.

Binnenveringssysteem
Bij dit matrastype zitten de veren onderling aan elkaar verbonden. De ruimte tussen die veren is bovendien hol waardoor het matras optimaal ventileert. Wij staan echter niet achter dit systeem en verkopen het om die reden dan ook niet. 
Aanzicht kern binnenveringsmatras
Pocketvering systeem
In tegenstelling tot het binnenveringssysteem zitten de veren in dit matras los verpakt in zakjes. Hierdoor kunnen de veertjes individueel van elkaar reageren. Dit in combinatie met de verschillende comfortzones maken dat dit matras u optimaal ondersteund.

Binnenzijde pocket vering matras
Koudschuim matrassen
Deze matrassen bestaan uit een kern van 100% koudschuim. Deze matrassen zijn eenmalig wat prijziger maar betalen zich op lange termijn terug. De levensduur ervan is namelijk zeer lang! Het koudschuim kan goed ademen waardoor het zeer geschikt is als u het snel warm heeft.

HR60 koudschuimblok

Traagschuim matrassen
Traagschuimmatrassen bestaan uit een kern van 100% Nasa traagschuim. Het schuim reageert op druk en warmte en vormt zich op die manier naar uw lichaam. Dit maakt het matras zeer geschikt voor mensen die last hebben van rug of gewrichten. Traagschuim voelt daarnaast ook nog eens heerlijk warm aan waardoor u het niet snel koud zult krijgen.12 cm dik topdekmatras

SG/HR waardes. 
SG staat voor soortgelijk gewicht per m3. Bij een waarde van SG25 zou een blok van dat schuim dus 25 kilo per m3 wegen. Bij koudschuim matrassen wordt deze waarde echter uitgedrukt in HR. De betekenis daarvan is overigens gelijk aan ”SG”. Bij HR60 weegt het schuim dus 60 kilo per m3.